Eiropas Parlaments mudina ES Padomi ANO 62. Ģenerālajā asamblejā iesniegt rezolūciju par starptautisko nāvessoda moratoriju, lai tā tiktu pieņemta vēl šogad. Trešdien pieņemtajā EP rezolūcijā deputāti pauž atbalstu Eiropas Dienai pret nāvessodu 10. oktobrī un aicina arī nākamo Polijas valdību atbalstīt šo iniciatīvu.
ES Padomei 18. septembrī Polijas valdības iebildumu dēļ neizdevās pieņemt lēmumu par Eiropas Dienu pret nāvessodu. Lēmums paredzētu, ka Eiropa šo dienu atzīmē 10. oktobrī. Polijas pārstāvji argumentēja, ka Eiropai tādā dienā būtu jāpauž eitanāzijas un abortu nosodījums. Parlamenta rezolūcija aicina nākamo Polijas valdību pēc 21. oktobrī gaidāmajām vēlēšanām pilnībā atbalstīt šo ES iniciatīvu, kas atspoguļo Eiropas pamatvērtības.

Parlaments aicina ES prezidējošo Portugāli ANO 62. Ģenerālās asamblejas atklāšanā tai iesniegt rezolūciju par moratoriju, lai dokumentu varētu pieņemt vēl līdz šā gada beigām. ES prezidentūras pārstāvis debatēs EP deputātiem sacīja, ka prezidentūra rezolūciju iesniegs līdz oktobra vidum. ANO Ģenerālās asamblejas Sociālo, humanitāro un kultūras jautājumu (Trešā) komiteja par rezolūciju varētu balsot oktobrī, kas savukārt atļautu Ģenerālās asamblejas balsojumu decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!