Pēc nesen notikušajām vardarbīgajām sadursmēm Beirutā un Dohā panākto vienošanos par varas dalīšanu, Eiropas Parlaments (EP) ceturtdien, 22.maijā, pieņēma rezolūciju par situāciju Libānā: deputāti atbalsta Dohas risinājumu, kā arī aicina visus Libānas spēkus respektēt Libānas armiju un atbruņoties, informē EP Preses dienests.

Ar 520 balsīm par, 6 pret un 13 atturoties, pieņemtajā rezolūcijā deputāti atbalsta Dohas vienošanos par ģenerāļa Mišela Suleimana ievēlēšanu par Libānas prezidentu, Nacionālās vienotības valdības izveidi un jauna vēlēšanu likuma pieņemšanu.
 
Parlaments aicina "visas iesaistītās puses atbalstīt Libānas armiju, lai tā varētu pilnībā garantēt iestāžu darbību, drošību, likuma varu un kārtību, suverenitāti un stabilitāti Libānā", atzīmējot, ka valsts un visu Libānas iedzīvotāju drošība ir atkarīga no visu bruņoto grupu, īpaši "Hezbollah" atbruņošanas.
 
Rezolūcijā arī izteikts aicinājums Sīrijai atturēties no jebkādas iejaukšanās, kas var negatīvi ietekmēt Libānas iekšlietas, un konstruktīvi sadarboties, lai valstī panāktu stabilitāti.
 
Pirms balsojuma gandarījumu par vakar Katarā panākto risinājumu pauda Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Hanss-Gerts Poterings: "Mēs ar lielu atvieglojuma sajūtu un vienlaikus ar cerīgu un spēcīgu pamudinājumu no sirds sveicam [..] stabilo un visaptverošo vienošanos, ko Dohā panāca Libānas politiskie līderi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!