Foto: AFP/Scanpix

Britiem arī pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) būtu jāsaglabā bloka pilsoņu tiesības, britu sabiedriskajai raidorganizācijai BBC piektdien paziņoja Eiropas Parlamenta (EP) delegācijas vadītājs sarunām par "Brexit" Gijs Ferhofstads.

Ferhofstads uzsvēra, ka pērn referendumā pieņemtais britu lēmums izstāties no ES bija traģēdija gan Lielbritānijai, gan ES, tomēr pauda cerību pārliecināt Eiropas līderus ļaut britiem saglabāt daudzas tiesības, ja tās individuālos gadījumos tiks pieprasītas.

Viņš norādīja, ka visi briti kā ES pilsoņi šobrīd bauda tādas tiesības kā konsulāro palīdzību, iespēju piedalīties vēlēšanās un ceļošanas brīvību.

"Mums jāpanāk vienošanās, ka šī kārtība var turpināties tiem pilsoņiem, kuri individuāli to pieprasa," uzsvēra beļģu politiķis.

Ferhofstads arī atzina, ka ir vairāki jautājumi, kuros EP nevar piekrist kompromisiem. EP arī var izmantot savas veto tiesības, lai bloķētu ikvienu sev nepatīkamu vienošanos, brīdināja bijušais Beļģijas premjerministrs.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja plāno līdz marta beigām sākt oficiālu izstāšanos no ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!