Foto: Publicitātes foto

Eiroparlamentārieši otrdien mudināja Nīderlandes valdību izteikt nosodījumu pretrunīgi vērtētajai galēji labējās Brīvības partijas (PVV) izveidotajai interneta vietnei, kurā iespējams iesniegt sūdzības par austrumeiropiešu viesstrādniekiem.

"Kādu vēstījumu gan Nīderlandes premjerministrs [Marks Rute] vēlas nodot, nenosodot PVV tīmekļa vietni?" vaicāja Eiropas Tautas partijas grupas priekšsēdētājs Žozefs Dauls.

Savukārt Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības (ALDE) vadītājs bijušais Beļģijas premjerministrs Gijs Ferhofstads sacīja, ka Eiropā nav vietas "naida vēstījumiem", ko pauž PVV izveidotā vietne, kurā austrumeiropiešu viesstrādnieki tiek vainoti darbavietu zaudēšanā.

"Visām Nīderlandes valdībā pārstāvētajām parijām būtu jādistancējas no šīs vietnes satura," uzsvēra Ferhofstads.

"Vai Jūs esat zaudējuši darbu poļa, bulgāra, rumāņa vai cita vidus- vai austrumeiropieša dēļ? Mēs gribētu par to zināt," teikts PVV 8.februārī atklātajā interneta vietnē.

Jau ziņots, ka šī mājaslapa ir izpelnījusies asu kritiku Austrumeiropas valstu vidū, savukārt Eiropas Komisija (EK) ir paziņojusi, ka tā ir pilnīgā pretrunā ar Eiropas cilvēku brīvās pārvietošanās principiem.

Rute, kura mazākuma valdība parlamentā ir atkarīga no PVV atbalsta, ir atteicies sniegt komentārus par galēji labējo izveidoto vietni, norādot, ka šis jautājums būtu jārisina partijai, nevis valdībai.

Oficiālie dati liecina, ka Nīderlandē dzīvo aptuveni 350 000 austrumeiropiešu, kas veido divus procentus no valsts kopējā iedzīvotāju skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!