Foto: AP/Scanpix/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) liberāļu frakcija, kurā ietilpst bijusī liberāļu un demokrātu apvienību (ALDE) un Francijas prezidenta Emanuela Makrona partija, nomainījusi nosaukumu uz "Eiropas atjaunotne" ("Renew Europe"), trešdien paziņojis grupas līderis Gijs Ferhofstads.

"Mūsu jaunā grupa ir stiprāka nekā jebkad, un tai ir unikāla iespēja veidot Eiropu," paziņoja Ferhofstads. "Mūs gaida liels darbs. Mūsu uzdevums ir atjaunot Eiropu. Mēs esam iedvesmoti veidot brīvu un taisnīgu Eiropu," uzsvēra Ferhofstads.

Pēc pagājušajā mēnesī notikušajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām pilnā sparā rit cīņa par vadošajiem amatiem Eiropas Savienības (ES) institūcijās, tostarp par Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatu.

Liberāļi nozīmīgajam amatam izvirzījuši Margrēti Vestageru. Viņas nopietnākie konkurenti ir Eiropas Tautas partijas (EPP) kandidāts Manfrēds Vēbers un sociālistu un demokrātu (S&D) kandidāts Franss Timmermanss. ES līderiem ir jāizraugās viens no kandidātiem un EP pēc tam šī izvēle jāapstiprina. Gaidāms, ka par kandidātiem tiks diskutēts nākamnedēļ gaidāmajā ES samitā.

Jāizlemj arī, kas mantos Eiropadomes prezidenta Donalda Tuska, ES augstās ārlietu pārstāves Federikas Mogerīni un Eiropas Centrālās bankas vadītāja Mario Dragi amatus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!