Foto: AP/Scanpix/LETA

Somijas premjers Juha Petri Sipile ceturtdien ieradies Eiropas Parlamentā (EP) Briselē, lai piedalītos debašu ciklā par Eiropas Savienības (ES) nākotni.

Portāls "Delfi" piedāvā sekot viņa uzrunai video tiešraidē no 11:15 pēc Latvijas laika. Sipiles uzrunai sekos debates ar EP politisko frakciju līderiem un citiem eiroparlamentāriešiem.

Sipile pārstāv Centra partiju, kas ir viena no Somijas vadošajiem politiskajiem spēkiem, un pirms kļūšanas par koalīcijas partiju ilgstoši atradusies opozīcijā. Viņš par premjeru tika apstiprināts 2015. gadā.

Miljonārs Sipile, kas turību 90. gados ieguva, pārdodot savu informācijas tehnoloģiju kompāniju, līdz šim izcēlies ar vairākām pretrunīgi vērtētām darbībām un izteikumiem. Piemēram, viņš reiz izteicās, ka pats gatavs savās mājās uzņemt bēgļus, bet vēlāk no ieceres atteicās, to pamatojot ar drošības riskiem. Tāpat viņš personīgi savulaik sūtījis naidīgas vēstules kādam medijam, kurš izmeklējis interešu konfliktu ar premjera ģimeni saistīta uzņēmuma darbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!