Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Parlaments (EP) pieprasīs Francijas Nacionālās frontes (FN) līderei Marinai Lepēnai atmaksāt gandrīz 340 000 eiro, kurus saņēmuši divi viņas palīgi, kas esot nodarbojušies ar partijas lietām, nevis pildījuši ar EP darbu saistītus uzdevumus, pirmdien aģentūrai AFP pavēstīja informēti avoti.

"Parlaments zina, ka tam jāsāk atgūt minētā summa no Marinas Lepēnas," AFP sacīja avots EP, kas vēlējās saglabāt savu anonimitāti.

Savukārt cits avots piebilda, ka Lepēna 30.septembrī dotajā četru nedēļu termiņā nav sniegusi šajā lietā pieprasītos paskaidrojumus.

Savukārt FN līderes advokāts AFP paskaidroja, ka Lepēna atteikusies sadarboties pirms nebūs saņēmusi pilnu Eiropas Pretkorupcijas biroja (OLAF) ziņojumu šajā lietā.

"Kā iespējams nodalīt deputāta un lielas politiskas partijas priekšsēdētāja darbību," retoriski vaicāja Lepēnas advokāts. "Eiropas debates un tādi Francijas sabiedrības jautājumi kā migrācija un Eiropas bezvīzu Šengenas politika ir cieši saistīti."

Tikmēr OLAF ar e-pasta starpniecību apliecinājis, ka izmeklēšana šajā lietā ir pabeigta jūlijā un savā gala ziņojumā birojs ieteicis EP atgūt visus nepamatoti izmaksātos līdzekļus.

Izmeklēšanu par iespējamajiem pārkāpumiem algojot 20 FN deputātu palīgus OLAF uzsāka pēc brīdinājuma, ko 2015.gada martā birojs saņēma no EP prezidenta Martina Šulca, kas pārstāv vācu sociāldemokrātus.

Izmeklēšanu šajā lietā uzsākusi arī Francijas policija, taču tā joprojām nav pabeigta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!