Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs kandidēs uz Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatu, pārstāvot Eiropas Sociālistu partiju.

57 gadus vecais Vācijas sociāldemokrāts trešdien ieguva Eiropas Sociālistu partijas apstiprinājumu kandidēšanai uz EK prezidenta amatu, kuru pašreiz ieņem portugāļu politiķis Žozē Manuels Barrozu.

Barrozu mandāta termiņš beidzas 2014.gadā.

Oficiāli Šulcs kā Eiropas Sociālistu partijas kandidāts uz EK prezidenta amatu tiks nominēts kongresā 1.martā, informēja partija.

Konservatīvā Eiropas Tautas partija (EPP) vēl nav nosaukusi savu kandidātu EK prezidenta amatam un, visticamāk, nedarīs to ātrāk par martu.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz bloka līderiem nāksies ar EP rīkot "atbilstošas konsultācijas" par kandidātu nominēšanu un ņemt vērā 2014.gada maijā gaidāmo EP vēlēšanu iznākumu.

Tā kā aptaujas EP vēlēšanās prognozē ārkārtīgu sīvu centriski kreiso un centriski labējo cīņu, kā arī būtisku eiroskeptiķu partiju popularitātes pieaugumu, šķiet, ka nebūs iespējams izteikt bez sociāldemokrātu un EPP vienošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!