Vizītes laikā Lietuvā Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) prezidents Renē van der Lindens pirmdien kritizēja Latviju un Igauniju par tā saukto krievvalodīgo iedzīvotāju šķietamo diskrimināciju un aicināja pievērst lielāku uzmanību attiecībām ar Krieviju.
Preses konferencē Seimā EPPA prezidents nosodīja Rīgas un Tallinas lēmumus pēc neatkarības atgūšanas nepiešķirt automātiski pilsonību visiem to teritorijās dzīvojošajiem PSRS pilsoņiem.

"Krieviski runājošajiem jābūt līdztiesīgiem visās Baltijas valstīs. Nav pieņemams, ka pat cilvēki, kas Latvijā dzīvojuši un strādājuši ilgu laiku, nevar piedalīties vietējās vēlēšanās. Igaunijai arī jāņem vērā šī problēma," teica Lindens.

Viņš piebilda, ka mazākumtautību jautājums tikšot apspriests arī Eiropas padomē.

Runājot par Lietuvu, EPPA prezidents izteicās pozitīvāk. Viņš no krievvalodīgajiem Lietuvā esot dzirdējis, ka viņi jūtoties kā sabiedrības daļa un esot integrēti.

"Taču es ļoti ceru, ka tas nav tikai maldīgs iespaids," intervijā aģentūrai ELTA teica Lindens.

"Esmu mudinājis un joprojām mudinu ikvienu dot ieguldījumu attiecībās ar Krieviju. Nav iespējams saglabāt mieru un stabilitāti kontinentā, ja mums neizdosies investēt attiecībās ar Krieviju un tās uzlabot, jo Krievija ir Eiropas padomes dalībvalsts," uzsvēra Lindens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!