Foto: AFP/Scanpix/LETA

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ceturtdien sacījis Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, ka Ankara ir gatava darīt vairāk, lai izbeigtu karu Ukrainā, pavēstīja Erdogana birojs.

Putins telefonsarunas gaitā pateicies Turcijas līderim par palīdzību, lai varētu notikt bijušā ASV jūras kājnieka Trevora Rīda un Krievijas pilota Konstantīna Jarošenko apmaiņa.

Apmaiņa notika Turcijā, "procesu koordinējot un pārraugot Nacionālajai Izlūkošanas organizācijai", paziņoja Erdogana birojs, norādot uz Turcijas izlūkdienesta MIT līdzdalību.

"Prezidents Erdogans sacīja, ka koordinācija un ciešs dialogs izlūkdienestu starpā ir jāturpina," teikts paziņojumā.

Ankara tagad ir "gatava uzņemties iniciatīvu, lai izbeigtu karu starp Krieviju un Ukrainu un būtu par vidutāju ceļā uz mieru."

Turcijai ir labas attiecības gan ar Maskavu, gan Kijivu, un tā jau iepriekš centusies sekmēt karadarbības apturēšanu Ukrainā.

Stambulā notikušas Krievijas un Ukrainas delegāciju sarunas, bet Antaljā - Krievijas un Ukrainas ārlietu ministru Sergeja Lavrova un Dmitro Kulebas tikšanās.

Erdogans tagad strādā pie tā, lai Stambulā sarīkotu Putina un Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska samitu.

Erdogans ceturtdien teicis Putinam, ka Turcija vēlas "panākt paliekošu mieru reģionā iespējami drīz, pastiprinot virzību, kas aizsākta Stambulas sarunās", norādīja Erdogana birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!