Foto: AFP/Scanpix

Pašnāvnieks, kas Turcijā kāzu svinībās nogalināja vismaz 50 cilvēkus, bet 94 ievainoja, varētu būt 12 līdz 14 gadus vecs, atsaucoties uz Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana sacīto ziņu aģentūrai "Andadolu", vēsta CNN.

"Vai nu viņš uzspridzinājās pats, vai nu viņu kāds uzspridzināja," sacīja Erdogans.

Tāpat viņš atgādināja, ka šajā asiņainajā slaktiņā noteikti ir vainojams džihādistu grupējums "Daesh", vēsta britu raidsabiedrība "Sky News".

Atbildību par notikušo neviens grupējums joprojām nav uzņēmies. Vairāki mediji ziņo, ka notikuma vietā atrasta spridzinātāja pašnāvnieka veste.

Jau vēstīts, ka sprādzienā kāzu svinībās Gaziantepas pilsētā Turcijas dienvidaustrumos gājuši bojā vismaz 50 cilvēki un vēl vairāki desmiti ievainoti.

Slimnīcā nogādāti arī jaunlaulātie, bet viņu dzīvībai briesmas nedraud.

Vismaz 12 cilvēki svētdien jau apglabāti, bet daudzas bēres nācies atlikt, jo sakropļoto upuru identificēšanai vēl būs jāveic DNS analīzes, norāda avoti drošības dienestos.

Sprādziens notika sestdienas vakarā Gaziantepas Šahinbejas rajonā, kura iedzīvotāji ir lielākoties kurdi. Mediji ziņo, ka svinību dalībnieku vidū bija daudz kurdu, un arī jaunais pāris cēlies no kurdu apdzīvotā Siirtas reģiona.

Kurdus atbalstošā Tautas demokrātiskā partija (HDP) pavēstījusi, ka uz kāzu svinībām bija ieradušies tās biedri.

Kā vēsta ziņu aģentūra "Dogan", sprādziens nograndis, kad svinības jau tuvojušās noslēgumam. Spridzinātājs acīmredzot iejucis starp kāzu viesiem, un drošības dienesti meklē divus cilvēkus, kas ienākuši kopā ar viņu, bet paspējuši aizbēgt.

Erdogana svētdien izplatītajā paziņojumā teikts, ka nav starpības starp ASV dzīvojošā garīdznieka Fetullas Gilena atbalstītājiem un "Islāma valsti", kas "domājams, sarīkojusi uzbrukumu Gaziantepā".

Turcijas prezidents norādījis, ka tādi uzbrukumi kā Gaziantepā tiek rīkoti, lai sašķeltu Turcijas iedzīvotājus pēc etniskām un reliģiskām pazīmēm.

"Mūsu valstij un mūsu nācijai ir tikai viens vēstījums tiem, kas mums uzbrūk, - jums neizdosies!" uzsvēris Erdogans.

Džihādistiem ir naidīga attieksme pret kurdiem, jo kurdu bruņotie formējumi Sīrijā un Irākā ir iesaistījušies cīņā pret islāma valsti.

Gaziantepā, kas atrodas 60 kilometrus no robežas ar Sīriju, apmeties liels skaits sīriešu bēgļu, un ir aizdomas, ka starp viņiem ir arī džihādisti.

"Daesh" pēdējā laikā Turcijā ir sarīkojusi vairākus teroraktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!