Foto: AP/Scanpix/LETA

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ar sestdien publicētu dekrētu ir atcēlis no amata valsts statistikas aģentūras vadītāju pēc tam, kad publicēti gada inflācijas dati izraisīja sašutumu gan valdības piekritējos, gan opozīcijā.

Aģentūras vadītājs Saits Erdals Dinčers bija kritizēts pēc tam, kad šomēnes publicēja datus, ka gada inflācijas līmenis ir 36,1% – augstākais 19 gadu laikā.

Opozīcija apgalvoja, ka šis inflācijas līmenis ir pārāk zems, jo dzīvošanas izmaksu reālais pieaugums esot vismaz divtik liels.

Ir ziņots, ka Erdogans bija privāti kritizējis statistikas aģentūru par tādu datu publicēšanu, kas, viņaprāt, pārspīlē Turcijas ekonomikas problēmu mērogu.

Ar Erdogana lēmumu par jauno statistikas aģentūras vadītāju tika iecelts Erhans Četinkaja, kurš ir bijušais Turcijas banku regulatora vadītāja vietnieks.

Prezidents arī iecēla jaunu tieslietu ministru – bijušo vicepremjeru Bekiru Bozdagu. Bozdags šajā amatā nomaina valdošās partijas veterānu Abdulhamitu Gilu, kurš bijis tieslietu ministrs kopš 2017.gada jūlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!