Foto: Reuters/Scanpix
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ceturtdien paziņoja, ka Turcijai nepieciešama stabila un stipra valdība, informē valsts ziņu aģentūra "Anadolu".

Erdogans, gatavojoties 16. aprīlī gaidāmajam referendumam, ceturtdien uzsvēris jaunās sistēmas nepieciešamību, kas palīdzētu atrisināt līdzšinējās problēmas parlamentā.

"Lai kļūtu par spēcīgu un lielu valsti, Turcijai nepieciešama stabila valdība," sacīja Turcijas prezidents.

Tāpat viņš norādījis, ka 16. aprīlī gaidāmajā referendumā neesot nekāda iemesla balsot "pret" jaunajiem grozījumiem.

"Ja mēs lūdzam jūsu atbalstu jaunajai prezidenta sistēmai, tas ir tikai tāpēc, ka mēs uzskatam, ka tas nāks par labu mūsu tautai un arī valstij," apgalvoja Erdogans.

Jau ziņots, ka attiecības starp Turciju un ES ir pasliktinājušās pēc tam, kad ES dalībvalstis Nīderlande un Vācija bloķēja Turcijas ministru piedalīšanos mītiņos, kuros viņi plānoja aģitēt šajās valstīs dzīvojošos Turcijas pilsoņus 16. aprīlī gaidāmā referendumā balsot par Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana pilnvaru paplašināšanu.

Erdogans šādu Vācijas rīcību pielīdzināja "nacistu praksei", kā arī nosauca nīderlandiešus par "fašistiem, nacistu pēctečiem, kas neko nesaprot no politikas vai starptautiskās diplomātijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!