Foto: DELFI

Patvēruma meklētājam no Eritrejas, kurš Zviedrijā nogalināja divus cilvēkus interjera preču veikalā "Ikea", tiesa piektdien piespriedusi mūža ieslodzījumu, vēstīja portāls "thelocal.se".

Spriedums 36 gadus vecajam Abrahamam Ukbagabiram tika nolasīts Vestmanlandes lēnes tiesā, ziņoja vietējais laikraksts VLT.

Visticamāk, viņam piespriestais cietumsods tiks samazināts pēc vairākiem cietuma pavadītajiem gadiem, kā tas Zviedrijā ir ierasts. Atbrīvošanas gadījumā Ukbagabirs tiks deportēts.

Ukbagabirs ir atzinis savu vainu, gan norādot, ka neesot vēlējies nevienu nogalināt.

"Ņemot vērā, kā viņš īstenoja savu noziedzīgo rīcību, un viņa emocionālo stāvokli, kā viņš pats to ir aprakstījis, ir nepārprotams tas, ka viņš bija pilnīgi vienaldzīgs attiecībā uz to, vai viņa pastrādātā vardarbība izraisīs to divu cilvēku nāvi, kuriem viņš uzbruka," sacīja tiesnesis Pērs Šjellsons.

Tiesas prāva sākās šīs nedēļas sākumā.

Neilgi pirms uzbrukuma Eritrejas pilsonim tika paziņots, ka viņa patvēruma lūgums ir noraidīts un viņam jāatgriežas Itālijā, no kurienes viņš bija ieradies Zviedrijā.

Ukbagabira advokāts paziņoja, ka pārsūdzēs spriedumu, norādot, ka viņa klients uzbrukuma pastrādāšanas brīdī atradies garīgi nestabilā stāvoklī, lai arī psihiatriskās ekspertīzes slēdziens pirms tiesas to neapstiprināja.

Jau vēstīts, ka Eritrejas pilsonis tika apsūdzēts par 55 gadus vecas sievietes un viņas 28 gadus vecā dēla nogalināšanu šī gada augustā Vesterosas pilsētā.

Novērošanas kameru ierakstā redzams, ka vairākas sekundes pirms slepkavības vīrietis paķēra divus nažus virtuves piederumu nodaļā un pēc tam ar tiem uzbruka abiem upuriem.

Uzbrukums beidzās, kad slepkava sev iedūra vēderā. Pēc tam eritrejietis tika aizvests uz slimnīcu, kur viņš neilgu laiku bija komā.

Ukbagabirs dzīvojis patvēruma meklētāju centrā, kas atrodas apmēram 50 kilometru no Vesterosas.

Zviedrijā dzīvo apmēram 18 tūkstoši Eritrejas pilsoņu, bet ir gaidāms, ka viņu skaits ievērojami pieaugs tuvāko gadu laikā.

Pērn patvērumu Zviedrijā pieprasīja 11,5 tūkstoši Eritrejas pilsoņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!