Visas 15 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis ir piekritušas pirmdien Briselē piedalīties ārlietu ministru sanāksmē un bloka ārkārtas galotņu apspriedē par situāciju Irākā, otrdien informēja savienības prezidējošā valsts Grieķija.
Grieķija ir sasaukusi ES galotņu sanāksmi, lai censtos izstrādāt vienotu ES nostāju Irākas jautājumā un pārvarētu domstarpības dalībvalstu vidū par ASV plāniem īstenot militāru kampaņu pret Bagdādi.

15 ES dalībvalstu ārlietu ministru tikšanās notiks pirmdien no rīta, bet valstu un valdību vadītāji tiksies pēcpusdienā.

ES samits notiks tikai trīs dienas pēc piektdien gaidāmā ANO galvenā ieroču inspektora Hansa Bliksa ziņojuma ANO Drošības padomei par Irākas sadarbību ar starptautiskajiem ieroču inspektoriem. Ja viņa vērtējums būs negatīvs, kara draudi pret Irāku krasi pieaugs.

No ES valstīm Vācija un Francija uzņēmušās iniciatīvu, lai panāktu ieroču inspekciju pastiprināšanu Irākā, lai novērstu karu, bet Lielbritānija, Itālija un Spānija atbalsta ASV stingro nostāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!