Foto: AFP/Scanpix
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu valdību līmenī ir saskaņotas jaunas sankcijas pret prezidentu Aleksandru Lukašenko un ar viņu saistītām personām, pirmdien informē aģentūra "Interfax".

Kā kuluāros informējuši diplomāti, sankcijas paredz iesaldēt trīs ar Lukašenko saistītu Baltkrievijas kompāniju aktīvus. Jaunie lēmumi par sankcijām paredz arī ceļojumu aizliegumus vairākām šo kompāniju amatpersonām, kā arī tām piederošo aktīvu iesaldēšanu.

Šo pasākumu mērķis ir piespiest izbeigt Lukašenko režīma īstenotās represijas pret opozīciju.

Kā sankciju jaunā mērķpersona tiek minēts prezidenta padomnieks un "personīgais banķieris" Vladimirs Peftijevs un viņam piederošās kompānijas - "Belteheksport", "Beltelekom" un "Sport - Pari".

Peftijevu uzskata par vienu no bagātākajiem Baltkrievijas uzņēmējiem, kura aktīvu vērtība ir 900 miljoni dolāru ( 450 miljonu latu).

Kā ziņots, ES valstis jau kādu laiku apsver ekonomisko sankciju ieviešanu pret Baltkrievijas autoritārā prezidenta  režīmu par izrēķināšanos ar politisko opozīciju un cilvēktiesību pārkāpumiem.

Pagaidām ES aprobežojusies ar politiskām sankcijām un aizliegumu 188 augsta ranga baltkrievu amatpersonām iebraukt ES dalībvalstīs.

 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!