Foto: Shutterstock

Ja ASV pieņems ierobežojumus bezvīzu ieceļošanai, Eiropas Savienība (ES) varētu atbildēt ar vīzu režīma noteikšanu Savienoto Valstu pilsoņiem, laikrakstā "The Hill" brīdinājušas bloka dalībvalstis.

ASV Pārstāvju palāta mēneša sākumā apstiprināja izmaiņas programmā, kas 38 valstu pilsoņus, lielākoties eiropiešus, atbrīvo no nepieciešamības ASV apmeklējumam saņemt vīzu ("The Visa Waiver Program" - VWP).

Likumprojekts vēl jāapstiprina Senātā, pirms tas nonāks uz prezidenta Baraka Obamas galda parakstīšanai.

Saskaņā ar likumprojektu tiem ārvalstniekiem, kas pēc 2011. gada 1. marta apmeklējuši Irāku un Sīriju, kā arī Irānu un Sudānu, būs liegts ieceļot ASV bez vīzām.

ES delegācijas ASV vadītājs Deivids O'Salivans visu bloka dalībvalstu vārdā laikrakstā "The Hill" brīdināja, ka šis likums var izsaukt atbildes pasākumus un neko nedos drošības stiprināšanai, bet tikai kaitēs ekonomikai abās Atlantijas okeāna pusēs.

O'Salivans pauda viedokli, ka ASV lēmums faktiski atjaunos vīzu režīmu un skars vairāk nekā 13 miljonus eiropiešu, kas ik gadu dodas uz ASV, tostarp uzņēmējus, žurnālistus, palīdzības organizāciju un medicīnas darbiniekus.

Viņš norādīja, ka VWP jau ir iestrādāti drošības aspekti un ES valstis vēlas uzlabot apmaiņu ar informāciju un sadarbību ar ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!