Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) valstu ārlietu ministri piektdien Briselē vienojušies par sankciju paplašināšanu pret Sīriju. ES sankcijas noteiktas arī pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada sievu Asmu un citiem prezidenta ģimenes locekļiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Asma al Asada ir starp tām 12 personām, kas iekļautas ES nevēlamo personu sarakstā, kurā jau ir Bašars al Asads. Sankcijas paredz iesaldēt personu aktīvus un liegt iebraukšanu ES valstīs. Tomēr sankcijas nevar aizliegt Londonā dzimušajai Asmai ceļot uz Lielbritāniju, informē britu amatpersonas.

36 gadus vecā Asma al Asada lielāko savas dzīves daļu ir pavadījusi Londonā, raksta BBC. Viņai nav bijusi nozīmīga loma Sīrijas režīmā, tomēr, februārī laikrakstā “Briatin’s Times” viņa skaidroja, ka viņas vīrs joprojām ir piemērots prezidents Sīrijai.

Iepriekš ieviestās ES sankcijas aizliedz Sīrijas naftas importu un ieroču piegādi tai, kā arī vērstas pret noteiktām ar valdošo režīmu saistītām personām.

Jau vēstīts, ka Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Saskaņā ar Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem tajos gājuši bojā vairāk nekā 9100 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!