Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Savienības (ES) līderi brīdinājuši Krieviju, ka agresija pret Ukrainu radīs "masīvas sekas" un "smagas izmaksas", raksta britu raidsabiedrība BBC.

Ziņojumā minēti arī iespējamie "ierobežojošie pasākumi" pret Krieviju, taču sīkāka informācija netiek izpausta. Tomēr bloks arī veicināja īstenot lielāku diplomātiju ar Maskavu.

Rietumu izlūkdienesti uzskata, ka pie Ukrainas robežām ir dislocēti līdz 100 000 Krievijas karavīru. Ukrainas varas iestādes paziņojušas, ka Maskava varētu īstenot militāru ofensīvu janvāra beigās. Savukārt ASV amatpersonas norāda, ka vēl nav skaidrs, vai Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir pieņēmis lēmumu par invāzijas realizēšanu.

"Jebkurai turpmākai militārai agresijai pret Ukrainu būs milzīgas sekas un nopietnas atbildes reakcijas izmaksas, tostarp ierobežojoši pasākumi, kas saskaņoti ar partneriem," teikts ES līderu paziņojumā.

Līderi arī pauda atbalstu četrvirzienu dialoga atjaunošanai starp Parīzi, Berlīni, Kijevu un Maskavu, kas saukts arī par Normandijas formātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!