Foto: AP/Scanpix
Eiropas Savienības (ES) iekšlietu ministri pirmdien principā vienojušies par 160 000 patvērumu meklētāju sadali pa ES dalībvalstīm, bet visticamāk nespēs panākt vienošanos par saistošām kvotām, paziņojušas amatpersonas.

"Mums ir politiska vienošanās par 160 000 pārvietošanu, bet mēs vēl neesam panākuši vienošanos par kvotām," sarunu pārtraukumā žurnālistiem atklāja Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

"Mēs laikam to izlemsi nākamajā sanāksmē", kas paredzēta 8. oktobrī, viņš piebilda.

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kazenēvs savukārt paziņoja, ka ES dalībvalstis centīsies panākt, lai nelegālie imigranti, kas nebēg no kara vai vajāšanas, tiktu nosūtīti atpakaļ.

Jau vēstīts, ka šodien Briselē notiek ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes ārkārtas sanāksme, lai apspriestu dalībvalstu bēgļu izmitināšanas iespējas un Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja Žana Kloda Junkera piedāvātās imigrantu uzņemšanas kvotas.

Luksemburgas ārlietu un imigrācijas ministrs Žans Aselborns iepriekš pavēstīja, ka ES iekšlietu ministri devuši zaļo gaismu 40 000 patvēruma meklētāju pārvietošanai nākamo divu gadu laikā no Itālijas un Grieķijas uz citām bloka dalībvalstīm pēc brīvprātības principa un turpina spriest par vēl aptuveni 120 000 bēgļu pārvietošanu.

Arī kāds anonīms avots ES ziņu aģentūrai AFP apliecināja, ka ES iekšlietu un tieslietu ministri tuvojas tam, lai noslēgtu "politisku vienošanos" par vēl 120 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!