Foto: EPA/LETA
Eiropas Savienība (ES) ceturtdien paziņoja par jaunu sankciju ieviešanu pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu, pievienojot 11 personas un uzņēmums sarakstam, pret kurā iekļautajiem tiek vērstas sankcijas.

ES augstas komisāres ārlietu jautājumos Ketrīnas Eštones pārstāvju izplatītajā paziņojumā teikts, ka, ņemot vērā esošo situāciju Sīrijā, ierobežojoši pasākumi noteikti pret septiņām personām un četriem uzņēmumiem, kas saistīti ar al Asada režīmu.

No septiņām personām, kas iekļautas paplašinātajā sarakstā, trīs ir Irānas pilsoņi, kuru īpašumi tiks iesaldēti un viņiem noteikts iebraukšanas aizliegums ES. Viņi tiek apsūdzēti par militāras palīdzības sniegšanu Sīrijas režīmam, kas ar vardarbīgām metodēm cīnās pret demonstrantiem.

Sankcijas stāsies spēkā piektdien, kad tiks publicētas oficiālajā ES vēstnesī.

Maija vidū ES noteica sankcijas pret 13 Sīrijas amatpersonām, vēlāk sankcijas tika noteiktas arī pret Sīrijas prezidentu al Asadu, bet tagad jau ES sankcijas noteiktas pret vairāk nekā 30 personām.

Cilvēktiesību aktīvistu grupas paziņojušas, kad kopš 15.marta, kad Sīrijā sākās plaši tautas protesti pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, nogalināti jau vairāk nekā 1300 civiliedzīvotāju, bet apmēram 10 tūkstoši ir aizturēti vai ir bezvēsts pazuduši.

Valdošais režīms uz daudzām valsts pilsētām nosūtījis karaspēku, kas apspiež tautas nemierus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!