Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Savienība (ES) plāno noteikt sankcijas astoņiem Krievijas pilsoņiem saistībā ar incidentu Kerčas šaurumā, kurā Krievijas bruņotie spēki sagrāba trīs Ukrainas karakuģus un 24 kara jūrniekus, ziņu aģentūrai AFP pastāstīja avoti ES diplomātiskajās aprindās.

Pēc avotu teiktā, plānots noteikt sankcijas astoņiem Krievijas pilsoņiem, kas atbildīgi par šo novembrī notikušo incidentu.

Priekšlikums noteikt sankcijas pirmdien tiks iesniegts ES valstu ārlietu ministriem, sacīja avoti.

Tie norādīja, ka astoņiem Krievijas pilsoņiem paredzēts noteikt individuālās sankcijas, kas viņiem aizliegs iebraukt ES, kā arī paredz iesaldēt viņu aktīvus, ja tie atrodas ES. Sankcijām pakļauto personu vārdi kļūs zināmi, kad lēmums par sankcijām tiks publicēts ES oficiālajā vēstnesī.

Arī ASV plāno noteikt sankcijas Krievijai saistībā ar incidentu Kerčas šaurumā, iepriekš izteikušās ASV amatpersonas.

Krievijas bruņotie spēki 25. novembrī Kerčas šaurumā, kas savieno Melno un Azovas jūru, sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus, no kuriem trīs tika ievainoti, Krievija nogādāja Maskavā, kur viņiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums saistībā ar apsūdzībām par nelegālu robežas šķērsošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!