Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) diplomāti trešdien nolēmuši paplašināt personu loku, pret kurām vērstas sankcijas saistībā ar notikumiem Ukrainā, vēsta aģentūra "Reuters".

Ceļošanas aizliegumam un aktīvu iesaldēšanai tagad būs pakļautas vēl 11 personas, pret kurām ierobežojumi varētu stāties spēkā sestdien.

"Saraksts sastāv galvenokārt no Ukrainas separātistiem. Tāpat tur varētu būt arī viens vai divi Krievijas pilsoņi," pēc ES valstu vēstnieku tikšanās pastāstījis kāds diplomāts.

Sankcijām pakļauto personu saraksts tikšot publicēts tuvākajās dienās.

Tikmēr ES atteikusies no jauna līmeņa sankcijām pret Krieviju, cerot uz veiksmīgām miera sarunām ar Vācijas un Francijas starpniecību, vēsta aģentūra UNIAN.

ES sankcijas Ukrainas krīzes dēļ līdz šim ir vērstas pret 61 personu, starp kurām ir Krievijas politiķi, militārpersonas un Ukrainas separātisti. Sankcijas ir spēkā arī pret divām Krievijas okupētās Krimas kompānijām.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!