Foto: stock.xchng
Sīrijas prezidenta Bašara al Asada jaunākais brālis ir pirmais 13 Sīrijas amatpersonu sarakstā, pret kurām Eiropas Savienība ieviesusi sankcijas par represijām pret demonstrantiem.

Otrdien publiskotajā sarakstā 43 gadus vecais Mahers al Asads, kurš vada Republikāņu gvardi, tiek raksturots, kā galvenais represiju pret demonstrantiem virzītājs, tādēļ viņam tāpat kā parējām 12 amatpersonām noteikts iebraukšanas aizliegums ES un iesaldēti viņa īpašumi.

ES oficiālajā vēstnesī publicētajā sarakstā bez Mahera al Asada minēts arī ģenerāļa Ali Mamluka vārds un 28.aprīlī ieceltā iekšlietu ministra Mohammeda Ibrahima al Shāra vārds.

ES pirmdien pieņēma lēmumu ieviest ieroču un citu līdzekļu, ko var izmantot iekšējām represijām, embargo Sīrijā, kā arī noteikt vīzu aizliegumu iebraukšanai ES 13 Sīrijas amatpersonām un iesaldēt viņu īpašumus.

Pagaidām gan sankcijas nav noteiktas pret Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu pret kura valdīšanu jau no marta vidus protestē tūkstošiem cilvēku visā Sīrijā. Demonstrantu apspiešanai tiek izmantots militārs spēks, pat pilsētās iesūtot tankus. Cilvēktiesību aktīvisti ziņo, ka sadursmes ar drošības spēkiem bojā gājuši vismaz 600 demonstranti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!