Eiropas Komisija (EK) pirmdien paziņoja, ka piešķir papildu deviņus miljonus eiro, lai palīdzētu organizēt šomēnes paredzētās parlamentārās un pašvaldību vēlēšanas Afganistānā.
Briselē izplatītajā Eiropas Savienības (ES) ārlietu komisāres Benitas Ferero-Valdneres paziņojumā teikts, ka līdzekļi palīdzēs aizpildīt deficītu vēlēšanu budžetā.

"Šī roba aizpildīšana ir būtiska, lai nodrošinātu gludu vēlēšanu gaitu ar adekvātu vēlēšanu personālu un apsardzi vēlēšanu iecirkņos," paziņoja EK.

Pēc amatpersonu teiktā, ES piešķirtā nauda aizpildīs lielāko daļu deficīta, par kuru ziņojusi ANO, taču brīdināja, ka arī citiem starptautiskās sabiedrības locekļiem jāsniedz savs ieguldījums.

Brisele vēlēšanām jau ir piešķīrusi 8,5 miljonus eiro. Pēc amatpersonu teiktā, EK un ES kopā piešķirtā nauda veido 40 procentus no Afganistānas vēlēšanu budžeta, kas tiek lēsts 159 miljonos dolāru.

Parlamenta un pašvaldību vēlēšanas ir pēdējais solis starptautiskajā plānā, kas paredz atjaunot demokrātiju un stabilitāti Afganistānā pēc 25 gadus ilgušajiem konfliktiem un gandrīz četrus gadus pēc tam, kad ASV vadītie spēki gāza talibu režīmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!