Eiropas Savienības (ES) augstākā līmeņa sanāksmē Helsinkos šonedēļ Eiropas Komisijas prezidents Romano Prodi izteiks iniciatīvu dot iespēju ātri, lēti un vienkārši katram Eiropas Savienības iedzīvotājam piekļūt Internetam.
Prodi trešdien paziņoja par iniciatīvu pilnībā pārvērst ES par "informācijas sabiedrību", nodrošināt iespēju "katram iedzīvotājam, ģimenei, skolai, uzņēmumam, pārvaldes iestādei.. dzīvot digitālajā laikmetā".

Viņš sacīja, ka tā sauktā iniciatīva "eEurope" būs viena no viņa "prioritātēm un galvenajiem mērķiem" Helsinku augstākā līmeņa sanāksmē, kas notiks piektdien un sestdien.

Viņš iecerējis radīt "digitāli izglītotu Eiropu", kas sāksies jau skolā, ieviešot Internetu un multimedijas līdzekļus, lai "piemērotu izglītības sistēmu digitālajam laikmetam".

Prodi uzsvēra, ka šis process aptvers visus sabiedrības slāņus, "radīs patērētāju uzticēšanos un nostiprinās jaunas idejas".

"Šīs izmaiņas, kas ir nozīmīgākās kopš rūpnieciskās revolūcijas, ir visaptverošas un globālas," Prodi uzsvēra.

"Pārmaiņas nav tikai tehnoloģijā. Tās ietekmēs visus un visur. Šo pārveidojumu ieviešana ir viens no Eiropas galvenajiem ekonomiskajiem un sociālajiem uzdevumiem šodien," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!