Foto: RIA Novosti/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) sestdien publiskojusi to 11 Ukrainas austrumos esošo krievu algotņu un vietējo prokrievisko separātistu līderu vārdus, pret kuriem vērstas jaunās Briseles sankcijas.

Saraksta galvgalī ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Borodajs (attēlā), kas uzdotas par pašpasludinātās tā dēvētās Doņeckas tautas republikas "premjerministru".

Ceļošanas ierobežojumi un īpašumu arests vērsts arī pret Doņeckas tautas republikas tā dēvētā drošības dienesta vadītājs Aleksandru Hodakovski, "vicepremjeru" sociālajos jautājumos Aleksandru Kaļuski un "informācijas ministru" Aleksandru Harjakovu.

Sankcijas vērstas arī pret tā dēvētās Luhanskas tautas republikas vadoņiem, tostarp pret Krievijas pilsoni Maratu Baširovu, kas uzdodas par šī pašpasludinātā veidojuma "premjerministru", Luhanskas republikas "vicepremjeru" Vasīliju Ņikitinu, "parlamenta spīkeru" Alekseju Karjakinu, "iekšlietu ministru" Juriju Ivakinu un pret "aizsardzības ministru" Igoru Plotņicki.

Sankcijas vērstas arī pret krievu algotņu un vietējo separātistu bruņoto bandu vadoņiem Nikolaju Kožicinu un Alekseju Mozgovoju.

Šobrīd ES sankcijas vērstas jau pret 72 Krievijas un Ukrainas pilsoņiem, kas vainojami Maskavas izvērstajā agresijā pret kaimiņvalsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!