Eiropas Savienība (ES) otrdienas vakarā izplatīja paziņojumu, kurā pauda savas bažas par pēdējā neatkarīgā telekanāla "TV-6" slēgšanu Krievijā un norādīja, ka cieši sekos tālākai notikumu attīstībai.
"TV-6" slēgšana no jauna ir radījusi šaubas par Krievijas prezidenta Vladimira Putina attieksmi pret opozīcijas viedokli.

ES paziņojums ir izdots tikai neilgu laiku pēc tam, kad Savienības prezidējošā valsts Spānija izteicās, ka vēlētos Krieviju pietuvināt ES. "Plurālisms un neatkarība masu informācijas līdzekļos veido demokrātisko vērtību pamatus, uz kuriem ir balstīta stratēģiskā sadarbība starp ES un Krieviju. (...) ES ir ticība, ka Krievijas varas iestādes spers nepieciešamos soļus, lai uzturētu un nostiprinātu viedokļu dažādību Krievijas masu informācijas līdzekļos," teikts paziņojumā sakarā ar "TV-6" slēgšanu.

Pēc Krievijas Preses, televīzijas un radio un masu informācijas lietu ministrijas rīkojuma no pagājušās otrdienas tika pārtraukta "TV-6" raidījumu pārraide un tā lietotajās frekvencēs sāka raidīt "NTV Plus", kas piedāvā sporta programmas.

Kanāla slēgšana notika pēc Krievijas Augstākās arbitrāžas tiesas lēmuma atstāt spēkā iepriekšējo lēmumu, ka tagad trimdā dzīvojošajam magnātam Borisam Berezovskim piederošais kanāls slēdzams sakarā ar finansu noteikumu nepildīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!