Foto: EPA/Scanpix/LETA

Eiropas Komisija (EK) uzsākusi pārkāpuma procedūru pret Lielbritāniju saistībā ar Apvienotās Karalistes nespēju nominēt kandidātu komisāra postenim, raksta portāls "Politico".

"Eiropas Komisija šodien Apvienotajai Karalistei iesniegusi oficiālu paziņojuma vēstuli par Eiropas Savienības (ES) līguma saistību pārkāpšanu, neierosinot kandidātu uz ES komisāra amatu," teikts EK paziņojumā. Tāpat paziņojumā teikts, ka Lielbritānijai dots laiks līdz 22. novembrim, lai sniegtu savu vērtējumu par uzsākto procedūru.

EK nākamā prezidente Urzula fon der Leiena un viņas komanda jaunās komisijas darbu vēlas uzsākt 1. decembrī – vienu mēnesi vēlāk nekā sākotnēji plānots. Lielbritānija nav nominējusi savu komisāra kandidātu, neskatoties uz to, ka fon der Leiena divas reizes Apvienotajai Karalistei rakstījusi vēstuli ar lūgumu to izdarīt, atzīmē medijs.

Lielbritānijas vēstnieks ES Tims Barovs trešdien EK rakstīja, ka viņa valsts nenominēs komisāra kandidātu pirms Apvienotās Karalistes parlamenta vēlēšanām, kuras paredzētas 12. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!