Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi piektdien atbalstīja starptautisko donoru plānu piešķirt ārkārtas palīdzību palestīniešiem 100 miljonu eiro (70,28 miljonu latu) apjomā, apejot radikālā islāmistu grupējuma "Hamas" veidoto valdību.
"Eiropas padome (EP) atbalstīja mūsu pagaidu starptautiskā mehānisma plānu," preses konferences laikā par ES līderu sanāksmes laikā Briselē panākto vienošanos paziņoja Eiropas Komisijas (EK) pārstāve Emma Advina.

EK pārstāve sacīja, ka sniedzamās palīdzības pakete sadalīta trīs daļās un vienā no tām īpaša uzmanība veltīta veselības aprūpei, ar Pasaules Bankas atbalstu paplašinot pašreizējo programmu.

Atlikušās divas palīdzības paketes daļas ir ārkārtas ziedojums pirmās nepieciešamības preču, tajā skaitā degvielas iegādei un "sociālās drošības sistēmas" izveidei, kuras ietvaros, pamatojoties uz iedzīvotāju vajadzībām, viņu kontos tiktu ieskaitītas attiecīgas naudas summas.

EK pārstāve piebilda, ka ES ir "ļoti, ļoti tuvu", lai iegūtu arī pārējo tā sauktā Tuvo Austrumu miera kvarteta locekļu piekrišanu pagaidu finansēšanas sistēmas izveidei, apejot "Hamas" veidoto valdību. Bez ES kvartetā ietilpst ASV, Krievija un ANO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!