Turpinoties Etnas vulkāna izvirdumam, no tā plūstošā lava nopietni apdraud Sapiencas tūristu centru, paziņoja Itālijas civilās aizsardzības pārvaldes vadītājs Franko Barbēri.
Naktī lavas straume netālu no šī centra iznīcināja funikuliera staciju un laukumiņu, kur kalnu slēpošanas instruktori glabāja savu inventāru.

"Situācija ir ļoti kritiska," sacīja Barbēri preses konferencē Sapiencā, kas atrodas vulkāna nogāzē ap 2000 metru augstumā.

Otrdienas vakarā lava sāka plūst pāri pēdējām barjerām, kas uzceltas tās novirzīšanai no tūristu biroja un dažiem suvenīru veikaliem. Ugunsdzēsēji uzkāpa uz biroja balkona un mēģināja atdzesēt lavu, kas atradās nepilnu piecu metru attālumā.

Sapiencā, kas tika evakuēta pēc lavas izvirduma sākuma pirms divām nedēļām, ir palikuši tikai preses pārstāvji, policija un civilās aizsardzības darbinieki, kas ceļ barjeru lavas straumes novirzīšanai. Policija ir sagatavojusi autobusus viņu evakuācijai, ja lavas attālums kļūtu bīstami mazs.

Barbēri paziņoja, ka iedzīvotājus zemāk vulkāna pakājē izvirdums vēl neapdraud. Lavas straume ir apstājusies četrus kilometrus no Nikolozi ciema, kuru izvirdums kādu laiku apdraudēja visvairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!