Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Krievijas Federācijas sastāva esošās Čečenijas Republikas prezidenta Ramzana Kadirova konti sociālajos tīklos "Facebook" un "Instagram" bloķēti tāpēc, ka viņš iekļauts ASV sankciju sarakstā, atsaucoties uz "Facebook" preses dienestu, ziņo portāls "Mediazona".

"Mums tapa zināms un mēs apstiprinām, ka konti piederēja personai, vai tos vadīja persona, kas iekļauta īpašas kategorijas un ASV aizliegtu personu sarakstā, pret kurām ir spēkā tirdzniecības-ekonomiskās ASV sankcijas. Saistībā ar to "Facebook" ir juridisks pienākums deaktivēt šīs personas kontus," teikts "Facebook" atbildē medijam.

Kadirova konts bloķēts arī "Facebook" piederošajā sociālajā tīklā "Instagram".

Cilvēktiesību pārkāpumos vainotā Kadirova "Facebook" un "Instagram" konti kļuva nepieejami 23. decembrī. Pirms tam ASV valdība Kadirovu iekļāva Magņicka likuma sankciju sarakstā. Tas nozīmē, ka ASV kompānijām nevar būt biznesa attiecību ar čečenu prezidentu.

Kadirovs norādīja, ka viņa konti bloķēti bez paskaidrojumiem un apsūdzēja ASV valdību spiediena uzdarīšanā uz sociālajiem tīkliem. Savukārt Krievijas mediju un telekomunikācijas uzraugs "Roskomnadzor" no "Facebook" un "Instagram" pieprasīja paskaidrojumus.

Kadirovs ir zināms kā kaislīgs sociālo tīklu, sevišķi "Instagram", lietotājs, kur viņš publicē gan dažādas ainas no savas dzīves, gan nāk klajā ar oficiāliem paziņojumiem. Viņa krievu valodas "Instagram" kontam bija vairāk nekā trīs miljoni sekotāju, bet "Facebook" lapai – 750 tūkstoši.

Pēc populāro soctīklu kontu bloķēšanas Kadirovs paziņoja, ka tiek veidots čečenu pašu sociālais tīkls "Mylistory", kur turpmāk būs atrodami svarīgi čečenu prezidenta paziņojumi.

Kā pārliecinājās portāls "Delfi", 28. decembrī "Mylistory" tīmekļa vietne vēl nedarbojas, bet mobilā aplikācija pieejama tikai iOS operētājsistēmas ierīcēm. Čečenijas valdība ziņoja, ka pirmajās dienās pēc lietotnes palaišanas tajā kontus izveidojušo jau 30 tūkstoši lietotāju.

Kadirova sociālais tīkls vizuāli līdzinās "Instagram" vecajai versijai.

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!