Foto: Reuters/Scanpix
Sociālais tīkls "Facebook" pirms Bundestāga vēlēšanām mēneša laikā Vācijā bloķējis tūkstošiem viltus profilu, trešdien pavēstīja "Facebook" pārstāvis sakariem ar presi Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āzijā Ričards Allans.

Lai pirms Bundestāga vēlēšanām cīnītos ar melīgas informācijas izplatīšanu, "Facebook" sadarbojies ar Federālo Informācijas drošības dienestu (BSI).

Uzņēmums rīkojis apmācības informācijas drošības jomā Bundestāga deputātiem un vēlēšanu kandidātiem."Facebook" un BSI starpā izveidots informācijas apmaiņas kanāls attiecībā uz drošības jautājumiem Bundestāga vēlēšanu kontekstā.

Lai cīnītos ar viltus ziņām un uzturētu veselīgas sabiedriskās debates, uzņēmums veicis to publikāciju monitoringu, kas atvieglo iepazīšanos ar priekšvēlēšanu tēmām no dažādiem skatu punktiem.

Tikusi izmantota arī programma, kas samazina spama un tādu materiālu izplatīšanos, kuros virsraksts izkropļo teksta saturu ar mērķi ieinteresēt sociālā tīkla lasītājus.

"Pētījumi liecina, ka viltus ziņu skaits šo vēlēšanu laikā bijis neliels. Mēs daudz ko esam mācījušies un liksim lietā gūto pieredzi nākamajās vēlēšanās," teikts Allana paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!