Foto: AFP/Scanpix/LETA

Tīmekļa milža “Facebook” Uzraudzības padome atbalsta sociālā tīkla lēmumu bloķēt nu jau bijušās ASV prezidenta Donalda Trampa profilus “Facebook” un “Instagram” vietnēs, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vienlaikus padome kritizē aizlieguma pastāvīgo raksturu, kas pārsniedz parasti izmantotos sodus par lietošanas noteikumu pārkāpumiem. Padome uzdevusi pārskatīt šo lēmumu un piedāvāt proporcionālu rīcību, kāda tiek piemērota visiem, arī parastajiem lietotājiem.

Taču padomes lēmums nozīmē, ka aizliegums Trampam izmantot sociālos tīklus joprojām paliek spēkā. "Facebook" ir doti seši mēneši, lai reaģētu uz padomes secinājumiem.

Trampa "Facebook" un "Instagram" konti tika bloķēti pēc viņa atbalstītāju iebrukuma Kapitolijā 6. janvārī. "Facebook" paskaidroja, ka Tramps tiek bloķēts par vardarbības glorificēšanu.

Savukārt "Facebook" Uzraudzības padome, ko mēdz saukt arī par ""Facebook" augstāko tiesu", tika izveidota, lai risinātu sarežģītus jautājumus saistībā ar satura uzraudzību. Padomi izveidoja "Facebook" dibinātājs Marks Zakerbergs, bet tā darbojas kā no "Facebook" neatkarīgā struktūra, lai gan algas un izmaksas sedz "Facebook". Padomes sastāvā ir žurnālisti, juristi, cilvēktiesību aktīvisti un akadēmiķi.

Tikmēr Tramps, kura profils bloķēts arī mikroblogošanas vietnē "Twitter" un "Youtube", otrdien paziņoja par jaunas tīmekļa vietnes atklāšanu, kur informēs atbalstītājus par saviem uzskatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!