Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas politiķa Naidžela Farāža vadītā "Brexit" partija nokavējusi pirmo termiņu, līdz kuram tai bija nepieciešams izveidot jaunu Eiropas Parlamenta (EP) frakciju vai arī pievienoties kādai no esošajām, raksta portāls "Politico".

Farāža partija izveidot jaunu frakciju vai pievienoties jau eksistējošai grupai varēs visa gaidāmā EP sasaukuma laikā, bet līdz trešdienai tai vajadzēja iesniegt frakcijas vārdu un sastāvu sasaukuma administrācijai.

Vairākas EP amatpersonas vēstījušas, ka frakcija, kuru Farāžs pārstāvēja iepriekš - "Brīvās un tiešās demokrātijas Eiropa" (EFDD) – nav pievienota oficiālajam sarakstam.

EP frakcijas izveidošana nodrošina ievērojami lielāku ietekmi parlamenta sasaukumā, tostarp iespēju iegūt lielāku finansējumu, personālu, kā arī uzrunu laiku. Parlamenta noteikumi paredz, ka grupu var izveidot, ja tajā ir vismaz 25 EP deputāti no vismaz septiņām ES dalībvalstīm.

Iepriekšējā sasaukumā Farāža UKIP partija pārstāvēja EFDD, kurā ietilpa arī Itālijas "Piecu zvaigžņu kustība". Tomēr šī frakcija vairs neatbilst iepriekš aprakstītajiem kritērijiem. Pirms mēneša Farāžs norādīja, ka viņa partija nepievienosies "Nāciju un brīvības Eiropas" frakcijai, kurā darbojas Itālijas iekšlietu ministra Mateo Salvīni "Līga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!