Foto: AFP/Scanpix/LETA
Eiroskeptiskās "Brexit" partijas 28 eiroparlamentārieši ārpus darba Eiropas Parlamentā (EP) gadā kopā nopelnījuši 2 līdz 4,5 miljonus eiro, liecina viņu iesniegtās deklarācijas. Tas nozīmē, ka viņi ir vislabā pelnošie EP deputāti, atsaucoties uz organizācijas "Transperancy International" apkopotajiem datiem, raksta portāls "Euractiv".

Eiroparlamentāriešiem katru mēnesi kā pamatalgu izmaksā 8700 eiro un piemaksas 4500 eiro apmērā par darbu Briselē un Strasbūrā, vēsta "Euractiv".

Deputātiem ārpus EP gūtie ienākumi jādeklarē visai plašā amplitūdā, piemēram, no 1001 eiro līdz 5000 eiro,konkrētas summas nenorādot, tādēļ to kopējo vērtību iespējams noteikt tikai aptuveni. Kopumā visi 748 eiroparlamentārieši ārpus darba EP guvuši 6,3 līdz 16,2 miljonus eiro lielus ienākumus.

Tas nozīmē, ka 28 "Brexit" partijas deputātu deklarētie ienākumi no tā veidot aptuveni ceturto daļu. "Brexit" partijas delegācijas vadītājs Neitans Gils šos datus komentējis, skaidrojot, ka viņa politiskajā darbojas cilvēki, kuri bijuši sekmīgi ārpus politikas. Partija, kuru dibināja "Brexit" kampaņas spilgtākā seja Naidžels Farāžs, pavasarī ieguva vislielāko Eiropas Parlamenta (EP) deputātu skaitu no Lielbritānijas.

"Transperancy International", organizācija, kura cita starpā uzrauga lobiju Eiropas Savienībā (ES) un EP deputātu ārējās aktivitātes, ceturtdien publicēja ziņojumu par eiroparlamentāriešu deklarētajiem ienākumiem, kuri iegūti no citām darbavietām un saistībām. Organizācija atzīmē, ka daudzi deputāti pat gadiem ilgi nav atjaunojuši savas deklarācijas, tādēļ nav iespējams noteikt, cik precīzi kopumā ir šie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!