Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas runa par "Breksitu" ir nodevība un parāda, ka viņa vēlas pamest Eiropas Savienību (ES) tikai uz papīra, piektdien paziņojis eiroskeptiski noskaņotās Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) bijušais līderis Naidžels Farāžs, kas šobrīd partiju pārstāv Eiropas Parlamentā (EP).

Bijušais UKIP līderis tviterī paziņoja, ka Mejas plānā visas esošās integrācijas jomas tiks saglabātas, tikai dēvētas savādāk.

"Šī diena ir uzvara Vestminsterai un politiskajai šķirai," komentēja Farāžs, piebilstot, ka šādi tiek nodoti 52% Lielbritānijas vēlētāju, kas nobalsoja par valsts izstāšanos no ES.

"Lielā "Breksita" nodevība turpinās: Terēza Meja parādīja Florencē, ka viss, ko viņa vēlas, ir nomierināt Briseles eliti," komentārā laikrakstam "The Daily Telegraph" paziņoja Farāžs.

Jau vēstīts, ka Meja piektdien Florencē rosināja iesviest divu gadu pārejas periodu pēc tam, kad Lielbritānija būs izstājusies no ES. Viņa arī pauda zināmu piekāpšanos Briselei jautājumā par Lielbritānijas finansiālo saistību pildīšanu un ES pilsoņu statusu Apvienotajā Karalistē pēc tās aiziešanas no bloka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!