Foto: AFP/Scanpix
Trīs radikālās feministu organizācijas "Femen" aktīvistes sestdien Stokholmas mošejā atkailinājušas krūtis, protestējot pret sieviešu tiesību ierobežošanu musulmaņu valstīs, vēsta portāls „Dailystar”.

Trīs sievietes esot ietraukušās mošejā un norāvušas apģērbu, atkailinot krūtis, uz kurām bija redzami lozungi - "Nē šariatam Ēģiptē un pasaulē!" un "Mans ķermenis ir mans, nevis kāda cita gods." Tāpat dāmas skandēja: "Brīvību sievietēm!", "Nē šariatam!" un "Nē apspiešanai!".

Mošeja gan notikuma laikā bija gandrīz tukša, izņemot dažus apkalpojošā personāla pārstāvjus un žurnālistus, kas jau iepriekš bija informēti par gaidāmo akciju. Mošejas darbinieki piezvanīja policijai, kas sievietes no notikuma vietas aizveda. Aktīvistēm tagad tiek turētas aizdomās par kārtības traucēšanu un zaimošanu.

Ārvalstu Mediji vēsta, ka starp protestētājām bijusi viena tunisiete, viena ēģiptiete un viena zviedriete.

Jau vēstīts, ka Tunisijas tiesa šonedēļ atbrīvojusi trīs “Femen” aktīvistes no Eiropas, kuras nonāca cietumā, jo savas aizturētās biedrenes atbalstam pie tiesas ēkas rīkoja protesta akciju un tās laikā atkailinājās, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pēc sieviešu advokāta teiktā, viņām piespriestie cietumsodi tika aizstāti ar nosacītiem sodiem un divas francūzietes, kā arī viena Vācijas pilsone, ir nodomājušas pēc iespējas ātrāk atstāt šo valsti.

Sievietes iepriekš tika atzītas par vainīgām nepiedienīgā uzvedībā sabiedriskā vietā un kārtības traucēšanā. Viņām tika piespriests četru mēnešu un vienas dienas cietumsods.

"Femen" ir Ukrainas feministu protesta grupa, kas ar savām protesta akcijām izpelnījusies ievērību vairākās pasaules valstīs. Sievietes parasti ierodas protestēt ar kailu ķermeņa augšdaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!