Itālijas autobūves uzņēmums "Fiat" plāno dāvināt Vācijas kanclera Gerharda Šrēdera kundzei Dorisai jaunu automašīnu, kas simbolizētu Itālijas un Vācijas draudzīgās attiecības, pirmdien paziņoja "Fiat" ražotnes Vācijā preses sekretārs.
Dorisa Šrēdere-Kepfa saņems jauno "Lancia Ypsilon" septembrī vai oktobrī - pirms šī auto laišanas pārdošanā.

"Fiat" ar šo žestu vēlas paust savu viedokli par skandālu, kuru izraisīja Itālijas valdības amatpersonas aizskarošie izteikumi par vācu tūristiem. Incidenta dēļ Vācijas kanclers ar kundzi nolēma nepavadīt atvaļinājumu Itālijā.

"Mēs domājām, ka ir svarīgi parādīt, ka nepiekrītam zināmiem izteikumiem un uzsvērt abu valstu draudzību," sacīja "Fiat" ražotnes Vācijā preses sekretārs Vinčenco Luka.

Itālijas Rūpniecības ministrijas valsts sekretārs tūrisma jautājumos Stefāni nosauca vāciešus par augstprātīgiem alus dzērājiem dažas dienas pēc tam, kad Itālijas premjerministrs Berluskoni izraisīja skandālu, salīdzinot Eiropas Parlamenta deputātu no Vācijas ar nacistiskas koncentrācijas nometnes uzraugu. Stefāno piektdien iesniedza atlūgumu.

Labējās ksenofobiskās partijas "Ziemeļu līga" laikrakstā "La Padania" publicētā vēstulē Stefāni raksturoja vācu tūristus kā "vienveidīgus hipernacionālistiskus blondīnus, kuri skaļi iebrūk Itālijas pludmalēs. Mēs labi pazīstam vāciešus, .. kuriem iedvests justies pārākiem jebkurā situācijā", rakstīja Stefāni, raksturojot Vāciju kā "apreibušu no pašapmierinātības".

Stefāni izteikumi arī izraisīja bažas, ka vācu tūristi varētu masveidā boikotēt Itāliju, atsakoties pavadīt atvaļinājumu šajā valstī.

Vācijas tūristu vidū populārākā valsts atvaļinājuma pavadīšanai ir Spānija, bet otro vietu šajā ziņā ieņem Itālija. Statistikas dati liecina, ka vācu tūristi katru gadu Itālijā iztērē vairāk nekā astoņus miljardus eiro (5,2 miljardus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!