ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) otrdien brīdinājis Ņujorku par jauniem terorisma draudiem, kā īpaši ticamus teroristu uzbrukumu objektus minot pilsētas svarīgākos objektus, piemēram, Brīvības statuju un Bruklinas tiltu.
"Savienoto Valstu valdība saņēmusi nepārbaudītu un neapstiprinātu informāciju, ka teroristi plāno uzbrukumus pret Ņujorkas pilsētas svarīgākajiem objektiem," teikts FIB paziņojumā.

"Lai gan FIB rīcībā nav informācijas par uzbrukuma laiku, datumu vai veidu, drošības apsvērumu dēļ informācija ir nodota Ņujorkas tiesībsargājošajām institūcijām," norāda FIB.

Ņujorkas policijas komisārs Rejs Kellijs savā ziņojumā atzīst, ka viņa departaments saņēmis informāciju no FIB par "vispārīgiem draudiem" pilsētai.

"Mēs veicam nepieciešamos drošības pasākumus un sazināmies ar attiecīgajām tiesībsargājošajām institūcijām gan štata, gan federālajā līmenī," norādīja Kellijs.

Kāda tiesībsargājošo institūciju amatpersona aģentūrai "Reuters" sacīja, ka brīdinājums par terorisma draudiem Ņujorkai, kas balstīts uz nepārbaudītu informāciju, kas iegūta no cilvēkiem, kuri aizturēti pēc 11. septembra uzbrukumiem, galvenokārt attiecas uz tādiem svarīgiem un vēsturiskiem Ņujorkas objektiem kā Brīvības statuja un Bruklinas tilts.

Ap Ņujorkas svarīgākajiem objektiem jau ir pastiprināta apsardze, un policija pārbauda satiksmes līdzekļus, kas šķērso Bruklinas tiltu.

Savukārt Ņujorkas štata gubernators Džordžs Pataki savā paziņojumā aicinājis iedzīvotājus dzīvot ierasto ikdienas dzīvi.

ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds otrdien paziņoja, ka teroristisko grupējumu rokās noteikti nonāks masu iznīcināšanas ieroči, bet FIB direktors Roberts Millers pirmdien atzina, ka spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumi ASV ir "neizbēgami".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!