ASV Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) direktors Džeimss Komijs neilgi pirms viņa atlaišanas sacījis likumdevējiem, ka vēlas iegūt plašākus resursus FIB izmeklēšanai par ASV prezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņas sakariem ar Krieviju, aģentūrai "Reuters" atklājis kāds avots Kongresā.

Komija atbrīvošana no amata, par ko Baltais nams paziņoja otrdien, raisījusi daudzus jautājumus par šādas Trampa rīcības motīviem.

Vairāki ASV demokrāti jau pauduši viedoklis, ka Trampa lēmums atbrīvot no amata Komiju varētu būt mēģinājums sabotēt izmeklēšanu par iespējamiem Trampa komandas sakariem ar Krieviju.

Trampa administrācija paziņoja, ka Komijs atlaists, jo nav spējis efektīvi vadīt FIB, un noliedza, ka atlaišana būtu saistīta ar izmeklēšanu Krievijas lietā.

FIB direktori tiek iecelti uz vienu desmit gadu termiņu. 56 gadus vecais Komijs, kurš ir populārs FIB aģentu vidū, tika iecelts pirms četriem gadiem Baraka Obamas prezidentūras laikā.

Atvadu vēstulē FIB darbiniekiem Komijs norādīja, ka "jau sen ticējis, ka prezidents var atlaist FIB direktoru jebkura iemesla dēļ vai vispār bez iemesla".

Viņš piebilda, ka negrasās ilgi kavēties domās pie Trampa lēmuma vai veidu, kādā tas tika īstenots.

Tomēr kāds avots Kongresā "Reuters" sacīja, ka Komijs pēdējās dienās atklājis likumdevējiem, ka lūdzis Tieslietu ministrijai piešķirt papildu resursus Krievijas lietas izmeklēšanai.

Komijs informējis likumdevējus par to pēc tam, kad Senāta Izlūkošanas komiteja, kas veic savu izmeklēšanu, bija lūgusi FIB paātrināt Krievijas lietas izmeklēšanu, atklāja avots.

Tieslietu ministrijas preses pārstāvis savukārt noliedza, ka Komijs būtu lūdzis papildu resursus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!