Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV Tieslietu ministrija paziņojusi, ka sīkākas informācijas publiskošana par orderi, kas tika izmantots, lai pagājušajā nedēļā veiktu kratīšanu Donalda Trampa mājā Floridā, varētu nodarīt "neatgriezenisku kaitējumu" tās izmeklēšanai, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Ministrija vēlas neatklāt apliecību jeb tiesas dokumentu, kurā norādīti pierādījumi, kas nepieciešami ordera iegūšanai. FIB aģenti veica kratīšanu eksprezidenta Floridas īpašumā "Mar-a-Lago", lai noskaidrotu, vai Tramps, atstājot amatu, nepareizi rīkojās ar valdības dokumentiem. Tā bija pirmā reize, kad kriminālizmeklēšanas ietvaros eksprezidenta mājās tika veikta šāda veida kratīšana.

Saskaņā ar orderi, kas tika publiskots piektdien, pēc kratīšanas pirms nedēļas tika atgūti 11 klasificētu dokumentu komplekti īpašumā Palmbīčā.

Vairākas mediju organizācijas aicinājušas publiskot apliecinājumu, saskaņā ar kuru tika veikts reids. Taču prokurori pirmdien paziņoja, ka šāds solis "nodarītu būtisku un neatgriezenisku kaitējumu šai notiekošajai kriminālizmeklēšanai".

"Ja šis apliecinājums tiks atklāts, tas kalpos kā ceļvedis valdības notiekošajai izmeklēšanai, sniedzot konkrētu informāciju par tās virzību un iespējamo gaitu tādā veidā, kas, ļoti iespējams, apdraud turpmākās izmeklēšanas darbības," viņi raksta tiesas iesniegumā.

Viņi arī teica, ka apliecinājumu nedrīkst publiskot, jo izmeklēšana ir saistīta ar "augsti klasificētiem materiāliem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!