ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) augstas amatpersonas otrdien brīdināja, ka ir pāragri spriest, vai ar ASV uzvaru Afganistānā pietiek, lai neitralizētu Osamas bin Ladena teroristu tīklu "Al Qaeda" un vai tas sabruktu viņa nogalināšanas gadījumā.
FIB pretterorisma nodaļas direktora vietnieks Dž. T. Karuzo sacīja, ka galvenais šī teroristu tīkla iznīdēšanai ir ilgstoša modrība.

"Ir pāragri teikt, kā tagadējā militārā kampaņa Afganistānā ietekmēs "Al Qaeda" un tā spējas darboties nākotnē," sacīja Karuzo Senāta ārējo attiecību komitejas sēdē, kurā tika apspriestas operācijas pret bin Ladenu.

"Viena lieta ir sagraut tādu organizāciju kā "Al Qaeda", bet pavisam cita lieta ir to izformēt un iznīcināt," viņš piebilda.

"Lai patiešām iznīdētu šo visas cilvēces postu, ko visur pazīst kā "Al Qaeda"," ir nepieciešami starptautiski centieni apvienojumā ar sadarbību starp dažādiem ASV valdības elementiem, sacīja Karuzo.

Lai gan "Al Qaeda" vairs nav mācību nometņu un patvēruma vietu, šīs organizācijas šūniņas vēl var apdraudēt ASV, tāpēc par galīgu uzvaru nevar runāt, uzsvēra Karuzo.

Cits FIB pārstāvis Tomass Vilšīrs atzina, ka bin Ladena nogalināšana pirms pieciem gadiem būtu nozīmējusi "Al Qaeda" beigas, bet tagad šī organizācija ir sasniegusi "kritisku masu" un spēj darboties arī bez bin Ladena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!