Foto: EPA/LETA
Labākais ASV prezidents būtu robots, jo tas spētu vadīt šo valsti, pirmdien Kubas masu medijos publicētā rakstā ironizē Kubas revolūcijas līderis Fidels Kastro.

"Esmu pāliecināts, ka 90% balsstiesīgo amerikāņu, it īpaši spāniski runājošie, tumšādainie, aizvien pieaugošais vidusslānis un nabadzīgie cilvēki nobalsotu par robotu," Kastro norāda rakstā "Labākais ASV prezidents".

Pirms dažām dienām Kastro jau publice'ja vienu rakstu, kurā aicināja cilvēkus apvienoties cīņā pret diviem lielākajiem apdraudējumiem – kodolkaru un klimata pārmaiņām.

Jaunākajā publikācijā Kubas ilggadīgais līderis, kurš pirms dažiem gadiem veselības dēļ nodeva valsts vadību savam brālim Raulam, komentē preses ziņojumus par ultratieva elektriskā kabeļa radīšanu, kas ir desmit tūkstoš reižu tievāks par cilvēka matu. "Runājot par šiem zinātnes sasniegumiem, kuriem būtu jātiek izmantotiem cilvēces labā, es atminos, ko rakstīju pirms četrām dienām par globālo sasilšanu..." norāda Kastro.

"Manu acu priekšā nostājās Obama, kas prot raiti salikt kopā vārdus, Obama, kuram izmisīgajos centienos tikt pārvēlētam [Martina] Lutera Kinga sapņi ir kļuvuši tālāki nekā tuvākā apdzīvotā planēta," raksta Kubas bijušais vadītājs.

"Situācija ir vēl sliktāka – jebkuram no kongresmeņiem republikāņiem, kas ir spējīgi uzvarēt prezidenta vēlēšanu maratonā, un "Tea party" vadītājiem un vadītājām aiz muguras ir vairāk atombumbu nekā miera domu viņu galvās," rasta Kastro. "Vai tad nav acīmredzami, ka vissliktākais ir, ka baltajā namā nav robota, kas būtu spējīgs vadīt Savienotās valstis un nepieļaut karu, kas draud iznīcināt mūsu dzīvi," sarkastiski jautā Kubas vadonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!