Foto: AP/Scanpix

Bijušais Kubas prezidents Fidels Kastro aizvadītajā nedēļā pirmo reizi pēdējo četrpadsmit mēnešu laikā parādījies atklātībā, apmeklējot kādu Havanas skolu netālu no savām mājām, svētdien vēsta šīs valsts oficiālie mediji.

Kubas Komunistiskās partijas izdevums "Granma" publicējis fotogrāfijas, kurās redzams, ka 88 gadus vecais Kastro sēž mikroautobusā un pa logu sarokojas ar venecuēliešiem, kas ieradušies Kubā "solidaritātes vizītē".

Norādīts, ka viņš aicinājis viesus ātri savākt pēc iespējas vairāk parakstu pret ASV lēmumu uzskatīt Venecuēlu par apdraudējumu nacionālajai drošībai.

Iepriekšējo reizi Kubas eksprezidents parādījās sabiedrībā 2014.gada sākumā, atklājot kādu galeriju.

Fidels Kastro, ko 2006.gadā Kubas prezidenta amatā nomainīja viņa brālis Rauls, Kubas sabiedrībā joprojām ir ļoti ietekmīgs kā Kubas revolūcijas līderis.

Pēdējā laikā internetā atkal bija parādījušies pieņēmumi par bijušā prezidenta veselības stāvokļa pasliktināšanos vai pat nāvi. Februārī mediji publicēja vairākas viņa fotogrāfijas, bet mēnesi vēlāk - rakstu, ka Kastro ticies ar pieciem ASV atbrīvotajiem bijušajiem kubiešu spiegiem.

ASV prezidents Baraks Obama un Rauls Kastro 17.decembrī pārsteidza pasauli, paziņojot, ka abas valstis sāk attiecību normalizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!