Katoļu tradīcijās audzinātais Kubas prezidents Fidels Kastro, kurš noteikti paliks vēsturē kā viens no slavenākajiem komunistiem, ir pārliecināts, ka Jēzus Kristus politiskie uzskati bijuši tādi paši kā viņam.
"Kristus izraudzījās zvejniekus, jo viņš bija komunists," par Kastro teikto piektdien informēja masu informācijas līdzekļi. Šādu secinājumu Kastro izdarījis par Kristu, kurš par saviem pirmajiem mācekļiem izvēlējās vienkāršos cilvēkus, kas pelnīja iztiku, zvejodami Galilejas jūrā.

Kastro, kura ateisms pēdējo gadu laikā vairs neesot tik strikts, šos komentārus izteica Nacionālās asamblejas debatēs par Kubas zvejsaimniecību.

Fidela brālis Rauls Kastro, kurš Kubas Komunistiskajā partijā ir otra svarīgākā persona tūlīt aiz vecākā brāļa, viņam pilnībā piekrita: "Es domāju, ka tāpēc arī Jēzus tika nogalināts - par to, ka viņš bija komunists, ka darīja to, ko Fidels nosaucis par revolūciju... tā teikt, mainīja situāciju".

73 gadus vecais Fidels Kastro mācījies jezuītu ordeņa vadītā vidusskolā Havanā. Taču pēc 1959.gada Kubas revolūcijas viņš izveidoja sociālistisku un oficiāli ateistisku valsti, bet sevi pasludināja par neticīgo. Baznīcas un valsts attiecības bija saspringtas.

Taču pēdējo gadu laikā, īpaši pāvesta Jāņa Pāvila II vēsturiskā Kubas apmeklējuma laikā 1998.gadā, Kastro izvairījies runāt par savu personīgo attieksmi pret kristietību un apliecinājis, ka respektē visas reliģijas.

Viņš pat izteicies, ka leģendārais kreiso partizāns Ernesto Če Gevara, ja vien būtu katolis, droši vien būtu "pasludināts par svēto", jo viņam "piemituši visi tikumi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!