Desmiti tūkstošu filipīniešu devušies patverties uz drošākām vietām, jo salām tuvojas spēcīgs taifūns "Hagupits", nesot līdzi līdz 230 kilometriem stundā ātras vēja brāzmas un lietusgāzes, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sagaidāms, ka vētra sauszemi sasniegs sestdienas vakarā. Tā virzās uz Samaras provinci un Taklobanas pilsētu, kur tūkstošiem iedzīvotāju pirms gada gāja bojā taifūnā "Haijans". Iedzīvotāji, no kuriem daudzi joprojām mitinās pagaidu mājokļos, steidz pamest piekrastes reģionus.

Vairākos reģionos ir slēgtas skolas un valdības iestādes, pie veikaliem un degvielas uzpildes stacijām veidojas garas rindas. Taklobanā daudzi patvērušies stadionā. Valdība devusi rīkojumu uz apdraudētajiem reģioniem nosūtīt pārtikas rezerves, kā arī karavīrus un policistus, lai novērstu laupīšanas.

Pavisam 26 evakuācijas centros ieradušies aptuveni 19 000 cilvēku, bet paredzams, ka to skaits dubultosies, jo varasiestādes mudina cilvēkus evakuēties.

"Haijans", kurš Filipīnās plosījās pagājušajā gadā, bija pats spēcīgākais jebkad fiksētais taifūns. Stihija 2013. gada novembrī aiz sevis atstāja vairāk nekā 7000 bojāgājušo.

Foto: "Haijana" postījumi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!