Foto: AP/Scanpix/LETA
Filipīnās svētdien jūrā iekrita atlūzas no raķetes, kas orbītā nogādāja daļu no Ķīnas jaunās kosmosa stacijas, paziņoja Ķīnas valdība.

Lielākā daļa raķetes "Long March-5B" pēdējās pakāpes sadega pēc ieiešanas atmosfērā, ziņo Ķīnas pilotējamo kosmosa lidojumu aģentūra.

Paziņojumā nav sniegta sīkāka informācija par to, vai atlikušās atlūzas nokrita uz sauszemes vai jūrā, taču teikts, ka "nosēšanās zona" atrodas 119 austrumu garuma grādos un 9,1 ziemeļu platuma grādos. Tas atrodas ūdeņos uz dienvidaustrumiem no Filipīnu pilsētas Puertoprinsesas Palavanas salā.

Ķīna ir saskārusies ar kritiku par to, ka iepriekš divas reizes ļāvusi raķešu pakāpēm nekontrolēti nokrist uz Zemes. NASA pagājušajā gadā apsūdzēja Pekinu, ka tā "nepilda atbildīgus standartus attiecībā uz kosmosa atkritumiem", kad Indijas okeānā nogāžas Ķīnas raķetes daļas.

Ķīnas jaudīgākā raķete "Long March-5B" 24.jūlijā orbītā nogādāja laboratoriju "Wentian". Pirmdien tā tika pievienota galvenajam modulim "Tianhe", kurā dzīvo trīs astronauti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!