Filipīnu musulmaņu partizānu grupējums "Abu Sayyaf" ir uzņēmies atbildību par 20 cilvēku nolaupīšanu Malaizijā nedēļas nogalē, ziņoja radiostacija DXRZ Filipīnu dienvidu pilsētā Zamboangā.
"Mēs esam atbildīgi par šo ārvalstu pilsoņu nolaupīšanu. Mums ir vēl vairāk pārsteigumu valdībai, ja tā turpinās ignorēt mūsu prasības," radiostacijai pa telefonu paziņoja grupējuma preses sekretārs Abu Sabaja.

Tomēr intervijā, kas pusstundu pēc tam tika sniegta citai radiostacijai DXXX, tas pats Abu Sabaja uz jautājumu par "Abu Sayyaf" līdzdalību šajā nolaupīšanā sacīja: "Mēs to turam stingrā slepenībā."

Seši bruņoti cilvēki svētdien nolaupīja un aizveda ar kuģi vismaz 20 cilvēkus, to skaitā 10 ārvalstu tūristus, no Sipadanas salas Malaizijas austrumu štatā Sabahā. Gan Filipīnu, gan Malaizijas policija atzina, ka nolaupītāji var būt grupējums "Abu Sayyaf", bet nevarēja to apstiprināt.

Filipīnu aizsardzības ministrs Orlando Merkado paziņoja, ka tiek pārbaudīts paziņojuma par atbildības uzņemšanos autentiskums.

"Abu Sayyaf" ir viens no diviem musulmaņu kaujinieku grupējumiem, kas cīnās par neatkarīgas valsts izveidošanu Filipīnu dienvidos. Otrais grupējums - Moro islāma atbrīvošanas fronte - piedalās miera sarunās ar valdību.

"Abu Sayyaf" tur gūstā vismaz 27 citus ķīlniekus, galvenokārt skolēnus, Basilanas salā Filipīnu dienvidos un ir pieprasījis atbrīvot trīs musulmaņu kaujiniekus, kas ieslodzīti ASV. Grupējums arī paziņojis, ka pagājušajā nedēļā nocirtis galvas diviem ķīlniekiem, jo nav sagaidījis labvēlīgu atbildi uz savām prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!