Foto: AP/Scanpix
Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte (attēlā centrā) piedraudējis korumpētām valdības amatpersonām ar izredzēm tikt izmestām no lidojoša helikoptera, norādot, ka reiz jau ir šādi nogalinājis cilvēku un nebaidās to darīt vēlreiz.

Duterte, kurš pazīstams ar kaislīgu temperamentu un spilgtiem izteikumiem, sacīja, ka reiz izgrūdis no helikoptera ķīnieti, kurš tika turēts aizdomās par izvarošanu un slepkavību.

Prezidents ar draudiem amatpersonām nāca klajā otrdien runā, kas bija veltīta taifūna upuriem.

Pirms pāris nedēļām Duterte atzina, ka 22 gadu laikā, esot Davao mēra amatā, reizēm devies izbraucienos ar motociklu, meklējot "sadursmes, lai nogalinātu".

Viņš sacīja, ka šīs personas nogalinātas leģitīmu policijas operāciju laikā.

Vairāki senatori brīdinājuši Duterti, ka šādi izteikumi var novest pie impīčmenta procedūras.

Duterte arī paziņoja, ka pagājušajā nedēļā Manilā aizdomās par narkotiku kontrabandu aizturētajiem sešiem cilvēkiem palaimējies, ka viņš tobrīd nav atradies pilsētā.

Policija konfiscēja vairāk nekā pusi tonnas metamfetamīna. Duterte sacīja, ka noteikti būtu šos noziedzniekus nogalinājis.

Tikmēr prezidenta preses pārstāvis, komentējot Dutertes minēto incidentu ar ķīnieša izmešanu no helikoptera, sacīja, ka tas, iespējams, nemaz nav noticis.

"Teiksim tā, "urbānā leģenda"," žurnālistiem paziņoja prezidenta preses pārstāvis, sīkākus komentārus nesniedzot.

ANO cilvēktiesību sūtnis ir aicinājis izmeklēt Dutertes izteikumus par cilvēku nogalināšanu, uz ko Duterte reaģējis, nosaucot sūtni par muļķi, idiotu un kuces dēlu, kuram būtu jāatgriežas skolas solā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!